Boekjes de Zinderende Zomertour

In 2015 organiseerde WPG uitgevers in het kader van het 70 jarig bestaan van Suske en Wiske de "Zinderende Zomertour". Met een speciale auto werden verschillende plekken in Nederland en Belgie aangedaan, daarbij werden voor kinderen speciale activiteiten georganiseerd. Tijdens de tour konden kinderen speciale folders verkrijgen, met daarin kleine opdrachtjes.

Voor de verzamelaars goed om te weten: Al doet de omslag van de folders anders vermoeden (deze zijn namenlijk identiek) er bestaan er vier verschillende edities van de folders: 

- een waarbij zelf een stripverhaal kan worden ontworpen;

- een met een pagina uit het verhaal "Suskewiet" met de opdracht deze zelf in te kleuren en er een tekst bij te verzinnen;

- een met een pagina uit Klein Suske en Wiske met de opdracht deze zelf in te kleuren en er een tekst bij te verzinnen

- een waarbij schanulleke kan worden ingekleurd;

(hieronder een afbeelding van de folders)

 
25 01 16 - 20:26

De Tandentikkers in plastic houder

In 1985 kon men bij het tandpasta merk Prodent sparen voor het reclame album "De tandentikkers". Op de kartonnen omslagen van de tubes vond met spaarpunten. Deze konden worden opgeplakt op een spaarkaart. Voor 6 punten kreeg men het album gratis thuisgestuurd. Prodent verzond vervolgens het album in een speciale enveloppe waarop Suske en Wiske stonden afgebeeld met tandenborstel. Het album nog in de enveloppe wordt nog met enige regelmaat aangeboden. Op de linker afbeelding is de enveloppe, de spaarkaart en de omhulsels van de tandpasta-tubes met daarop de spaarpunten afgebeeld. 

Enige tijd terug kreeg ik van een mede-verzamelaar de mogelijkheid om een andere set van de Tandentikkers te kopen: 6 tubes tandpasta, gesealed met een plastic houder waarin het album reeds was opgenomen. Blijkbaar kon het pakket ook in een keer worden aangeschafd. Een dergelijke set heb ik verder nooit meer waargenomen. Zie de afbeelding midden en rechts.

 
20 10 15 - 15:41

Fins promotie-materiaal

In de jaren '80 werden Suske en Wiske uitgebracht in het Fins (Anu & Antti). Ter promotie van de albums werden posters uitgebracht en papieren spelletjes. Ongeveer twee jaar geleden trof ik op een markt onderstaand setje aan, bestaande uit een poster met daarop veel bijfiguren, en een spelletje bestaande uit een opklapbare poster en een affiche met de spelregels. Het affiche bevat tevens de hoofdfiguren die konden worden uitgeknipt om het spelletje te kunnen spelen.

 
20 10 15 - 15:10