Mini uitgave Bernaerts op de Kaart

Op 3 februari 2013 werd bij veilinghuis Bernaerts onder de titel "Troef bij Bernaerts" 100 veilingitems van geveild. Tijdens de veiling gingen ondermeer 55 originele platen van het verhaal De kaartendans onder de hamer. Zoals gebruikelijk bij Bernaerts werd ook een veilingcatalogus uitgebracht (oplage 300 exemplaren), dit keer met de toepasselijke titel "Troef bij Bernaerts." De catalogus bevat een overzicht van alle veilingitems.

Bij de meeste verzamelaars is ook genoegzaam bekend dat aan de kopers van de 100 loten dit maal de mogelijkheid werd geboden om een groot-formaat uitgave van "De kaartendans" aan te schaffen. Deze uitgave werd speciaal gerealiseerd voor veilinghuis Bernearts in een oplage van 100 exemplaren en met een gewijzigde cover. Elk exemplaar werd gesigneerd door de dochter van Vandersteen.

Wellicht minder bekend is een "mini-album" dat voor de veiling door Bernaerts, als aankondiging van de veiling, werd verzonden aan belanghebbenden waaronder diverse stripwinkels. Het boekje kreeg, net als de catalogus, de titel "Troef bij Bernaerts" en kent de ongekleurde cover van de groot-formaat-uitgave. Het boekje is een soort uitklapbare folder en werd uitgebracht op 100 genummerde exemplaren. Het bevat enige achtergrond informatie over de veiling.

Catalogus: Groot-formaat Mini-album
 
28 02 13 - 13:57